04.09.2024

Vill du jobba internationellt? Sök till IOF Commissions

Svensk Orientering
Internationella Orienteringsförbundet (IOF) förlitar sig på frivilligt arbete av passionerade orienterare över hela världen. Alla medlemmar i IOFs Commissions erbjuder sin tid och expertis på frivillig basis. IOF försöker nu stärka sina Commissions med nya medlemmar och volontärer och nu ska Svenska Orienteringsförbundet nominera och re-nominera kandidater till IOF-Commissions för perioden 2024-2026. Är du intresserad så skicka in din intresseanmälan till förbundet senast den 18 september 2024.

I enlighet med IOFs strategiska riktlinjer för att förbättra mångfald och representation i hela organisationen kommer IOF att lägga stor vikt att läggas vid mångfald av kön, ålder och regional representation vid utvärdering av ansökningar.

I takt med att vi förbättrar vår kompetens inom digitala arbetsmetoder har möjligheten för globalt deltagande i IOFs Commissions förbättrats avsevärt. Användningen av digitala mötesverktyg gör att digitalt deltagande alltid är möjligt.

Observera att gränsen för medlemmar i Commissions från samma medlemsförbund nu är två, istället för som tidigare endast en.

Specifika önskemål till de olika kommissionerna och nuvarande ledamöter i kommissionerna presenteras på nästa sidor. Du kan också läsa mer om IOF-strukturen och de olika uppdragen på IOFs webbsida under Styrning och organisation – IOF-struktur

Allmänna krav för kommissionsledamöter:

  • Att kunna kommunicera på engelska, både muntligt och skriftligt
  • Att delta och aktivt bidra i cirka fyra digitala möten under ett år
  • Att arbeta med tilldelade uppgifter och projekt mellan mötena
  • Att svara på e-postmeddelanden inom sju dagar
  • Att arbeta på uppdrag av IOF och alla dess medlemmar, utan nationella intressen

Vad IOF erbjuder:

  • Erfarenhet av att arbeta i ett internationellt förbund och ett team av entusiastiska och engagerade volontärer
  • En unik möjlighet att utbyta erfarenheter och lära sig nya saker
  • Inflytande på utvecklingen av internationell orientering under de kommande åren
  • Glädje och tillfredsställelse av att bidra till utvecklingen av orientering i världen

De Commissions som finns är:

Foot Orienteering Commission

IOF ser gärna fler nomineringar av unga och kvinnliga kandidater, och att stärka uppdraget med kompetens och erfarenhet av digitala arbetssätt, digitala utbildningsutbud och hur man effektivt kan ta ut vägledning och material till arrangörer och andra nyckelintressenter. Kandidater måste kunna ägna tid åt uppdraget. Vidare söker vi kandidater som tänker utanför boxen och kan utmana i diskussionerna om framtida evenemang och format, samt kandidater med intresse för hållbarhetsperspektiv.

MTB Orienteering Commission

IOF vill gärna ta emot nomineringar av kandidater som kan ägna tid åt uppdraget och kan ta med nya idéer till träffarna för att hitta bra arrangörer och utveckla MTB-orienteringsdisciplinen.

Ski Orienteering Commission

IOF ser gärna fler nomineringar av kvinnliga kandidater och har ett behov av att stärka skidorienteringskommissionens kapacitet/bemanning. Vidare är det önskvärt med nomineringar av kandidater med ett bra nätverk i skidorienteringsvärlden och intresse av att bidra i arbetet med att hitta bra arrangörer till VM och mästerskap.

Trail Orienteering Commission

IOF skulle vilja ta emot nomineringar av kandidater med intresse av att forma framtiden för precisionsorientering, förbättra attraktionskraften för sporten. Kandidater ska kunna ägna tid åt uppdraget, inklusive att förbereda data och utkast till mötena.

Global Development Commission

IOF skulle vilja se fler nomineringar av kvinnliga kandidater och kandidater med intresse av att underlätta samarbete mellan medlemsförbund, utbildningsutbud och material, grafisk design och videoproduktion, leverans av utvecklingskliniker som (men inte begränsat till Young Leaders Academy) och/ eller kommunikation.

Environment and Sustainability Commission

Huvudmålet för IOF är att bli en global och hållbar sport. IOF ser gärna nomineringar av kandidater med initiativförmåga och ett proaktivt förhållningssätt och som kan ägna tid åt uppdraget och ta med nya idéer till mötena. Möjlighet att aktivt bidra till centrala hållbarhets- och miljöfrågor, inklusive insatser och åtgärder relaterade till klimatförändringar och biologisk mångfald, även i samband med internationella initiativ IOF är en del av såsom "Sports for Climate Action" och " Sports for Nature” initiativ.

Ambitioner för den kommande perioden är att ge kunskap, stöd och assistans till arrangörerna av orienteringsevenemang, att ta fram attraktiva utbildningsmaterial för arrangörer och utövare samt att kommunicera hållbarheten i orientering. Nya medlemmar med intresse för användning av sociala medier och hur vi aktivt engagerar oss för att främja hållbarheten i orientering och bilden av orientering som en hållbar sport är hjärtligt välkomna.

IT Commission

Medlemmar i IT-kommissionen blir en del av en gemenskap av mycket erfarna arrangörer inom områdena IT och tidtagning och TV-produktion vilket ger utmärkta möjligheter till kunskaps- och kompetensöverföring. Uppdraget hjälper till att förbättra standarden och genomförandet av evenemang på hög nivå, med en ambition att balansera behov och önskemål om fantastisk kvalitet med vad som är genomförbart givet resurserna. IOF vill gärna ta emot nomineringar av kandidater som kan ägna tid åt uppdraget och kan bidra till att bygga strukturkapital till nytta för framtida arrangörer och orientering som en attraktiv sport att följa.

Map Commission

IOF vill gärna ta emot fler nomineringar av kvinnliga kandidater och kandidater som kan ägna tid åt uppdraget. IOF har inlett en revideringsprocess av kartstandarder mot 2030, och medlemmar i kommissionen kommer att spela en nyckelroll i att underlätta goda samrådsprocesser gentemot medlemsförbund och utövare och kommer att leda arbetet med att forma framtida kartstandarders utseende och funktioner.

Läs mer om IOFs Commissions här:

https://orienteering.sport/iof/governance-and-organisation/

Skicka in din intresseanmälan till susanne.maarup@orientering.se senast den 18/9.

RELATERADE NYHETER

Silvacaremore
Dags att nominera din orienteringshjälte till Silva Care More
EM Invigning 2 Okt Hugo Mattsson 7654
Landslagstränaren Thomas Landqvist blir ny tränare på Dala Sports Academy
Viktor Svensk
Fullspäckad SM-helg väntar
Fler nyheter