01.10.2024

Växjö – värdstad för Sprint-SM 2025!

Orientering
Redan 2020 stod Växjö redo att ta sig an värdskapet för SM tävlingarna i sprint, men då satte som bekant pandemin stopp för ett genomförande. Nu är staden redo igen, 16-17 augusti kör vi igen med SM tävlingar i individuell sprintdistans för juniorer och seniorer samt knockout sprint på schemat – en spegling av kommande EM tävlingar som äger rum kort efter SM. Det kommer även genomföras publiktävlingar under båda dagarna.

Växjös fina miljöer med stadsnära sjöar och skogsområden, parker, ikoniska landmärken såsom Växjö domkyrka och Teleborgs slott samt nyplanerade och äldre bostadsområden gör att det finns många spännande områden som lämpar sig för sprintorientering. Det kommer att vara extra festlig stämning i Växjö under tävlingshelgen; samtidigt pågår nämligen även den årliga stadsfesten ”Karl-Oskardagarna”.

Tävlingarna organiseras i samarbete med Svenska orienteringsförbundet, Växjö kommun, Växjö & Co och Växjö Orienteringsklubb.

– SM är en av våra kronjuveler bland våra tävlingar och att vi nu äntligen får springa den i Växjö ser vi otroligt mycket fram emot. Sprint som tävlingsform växer i popularitet och är ytterligare ett steg i att lyfta orienteringen och tillgängliggöra den så att fler kan ta del av den, säger Susanne Maarup, förbundschef Svenska Orienteringsförbundet.

– Vi är glada att Svenska orienteringsförbundet har valt Växjö som värdstad för mästerskapet. Tillsammans med Växjö orienteringsklubb ska vi skapa bästa möjliga förutsättningar för en härlig tävling för både deltagare och publik, säger Maria Lexert, projektledare på Växjö & Co. 

Program
Lördag 16 augusti
Förmiddag       Individuell sprint
Eftermiddag    Publiktävling
Kväll                     Knockout kval

Söndag 17 augusti
Förmiddag       B final Knockout sprint samt publiktävling
Eftermiddag    A final Knockout sprint

RELATERADE NYHETER

Viktor Svensk tar steget in i A-landslaget efter en stark säsong 2024. Här springer han ensam i täten på världscupstafetten i Finland.
Starkt svenskt landslag uttaget inför 2025
Hittahem Sätra 15Maj2024 Teromarjamäki 105
Sista chansen att söka bidragsstöd inom Omstarten
Sverige tar hem världscupens nationstävling efter seger i båda stafetterna på världscupavslutningen.
Suverän svensk världscupavslutning
Fler nyheter