26.07.2024

Tove Alexandersson och Anton Johansson etappsegrare på fjärde etappen av O-Ringen

Orientering
Under den fjärde etappen av O-Ringen, som avgjordes på arena Döderhultsdalen, tog Tove Alexandersson veckans andra etappseger och Anton Johansson sin första.

I damklassen tog Tove Alexandersson från Stora Tuna OK veckans andra etappseger och drygade ut totalledningen till Hanna Lundberg från OK Renen, som ligger tvåa i sammandraget. Inför morgondagens jaktstart går Tove Alexandersson ut med en trygg ledning på över åtta minuter.

På dagens etapp kom Simona Aebersold från IFK Göteborg tvåa, en minut och 22 sekunder bakom Alexandersson. Aebersold höll sin placering i totalen och kommer att starta som trea imorgon. Sanna Fast från IFK Göteborg kom trea på dagens etapp och ligger nu fyra i sammandraget. Hanna Lundberg kom fyra på dagens medeldistans och tappade tre minuter och 26 sekunder på ledarinnan.

Hur hade du det ute på banan Tove?
– Jag hade det bra. Jag hade en ganska stor totalledning sedan innan så jag fokuserade mest på att göra ett stabilt lopp orienteringstekniskt och ha krafter över till imorgon också.

 Vad tycker du om dagens terräng?
– Det var lite mer lättlöpt idag och lite mer stiglöpning, men det är kul med lite variation. Jag tycker nog att de första etapperna var roligare.

Imorgon är det jaktstart, hur tänker du kring att gå ut med åtta minuters ledning?
– Det känns som en stor ledning, så bara jag gör ett helt okej lopp imorgon borde det räcka. Men jag ska gå ut och försöka göra ett bra lopp.

Anton Johansson från OK Orion tog sin första etappseger för veckan och knaprade in tid på totalledaren Emil Svensk. Johansson kommer att jaga Emil Svensk som tvåa, med tre minuter och 16 sekunder upp. Simon Imark från Tullinge SK gjorde ett fint lopp idag och kom tvåa. Trea på etappen kom Viktor Svensk från Stora Tuna OK, som kommer att starta som trea på morgondagens jaktstart.

Idag tog du seger här på den fjärde etappen, hur känns det?
– Det känns kanon. Formen är stigande och det närmar sig augusti och EM, så jag känner mig trygg med min medeldistansorientering och har gjort det ett bra tag. När det börjar svara fysiskt också är det kanon egentligen.

Igår var det vilodag, hur känns det efter fyra tävlingsdagar?
– Man börjar känna sig sliten efter fyra dagars tävling, så det var skönt med en vilodag igår. Jag hängde med vänner och familj och laddade batterierna bra.

Hur upplevde du terrängen?
– Det är väldigt likt terrängtypen vi har i Blekinge, så det var i princip som att springa på hemmaplan. Då vet jag att om jag gör ett bra tekniskt lopp så ska det gå bra.

I fjol vann Anton Johansson även den fjärde etappen av O-Ringen, hans första etappseger på seniornivå, och idag kom den andra i ordningen.

– Det är kul, framförallt att få lite genomslag på O-Ringen när man är 30+. Det är kul.

För en tid sedan blev Anton Johansson pappa för första gången, något som inte tycks ha påverkat hans orienteringsprestationer till det sämre.

– Det är fantastiskt. Min sambo Ellinor (Tjernlund) gör ett jättejobb. Det är bara härligt med ett tillskott i familjen.

 

Resultat

D21 Elit

Tove Alexandersson - 34:17

Simona Aebersold - 35:39 (+1:22)

Sanna Fast - 36:43 (+2:26)


H21 Elit

Anton Johansson - 34:47

Simon Imark - 35:43 (+0:56)

Viktor Svensk - 35:49 (+1:02)


H20 Elit

Hannes Mogensen - 32:01

Odin Ek - 33:43 (+1:42)

Edvin Nilsson - 34:06 (+2:05)


D20 Elit

Klara Borg - 32:21

Alma Svennerud - 33:22 (+1:01)

Emma Emilsson - 33:29 (+1:08)


H18 Elit

Ludwig Rosén - 27:40

Loïc Berger - 28:09 (+0:29)

Matthieu Bührer - 28:34 (+0:54)


D18 Elit

Janka Mikes - 30:09

Izabella Ljungberg - 30:32 (+0:23)

Freja Hjerne - 30:43 (+0:34)

Se alla resultat här

Bilder från fjärde etappen på MTBO och orienteringslöpning finns här  

RELATERADE NYHETER

Viktor Svensk under O-Ringens andra etapp
Här är hela EM-truppen; löparna som fick de sista platserna
V3ge3k7wh C
Dubbel till IFK Göteborg på O-Ringensprinten – etappvinnare Aebersold och Fosser
eTAPP ETT ORINGEN 2024
Tove Alexandersson och Emil Svensk vinnare av etapp 1 på O-Ringen Smålandskusten
Fler nyheter