Det blev en mysig stund tillsammans i klubbstugan på Furufjäll i Stenungsund efter en rolig intern stafett.
– Vi har inte haft någon sopptradition i klubben men vi hoppas detta blir början på en ny tradition, säger Sara Nilsson, aktiv i Stenungsunds OK.Soppan som serverades var vegansk och uppskattades av alla närvarande. Här delar de receptet som Månadens Soppa i januari. Sara hälsar att den är lätt att förbereda och bara att värma på!
Stenungsunds OKs potatis- och bönsoppa
12 portioner
12 potatisar (tagit upp från eget land)
6 gula lökar
6 paprikor i olika färger
Olja att steka i
1,5 l vatten
6 grönsaksbuljongtärningar
6 lagerblad
3 tsk rosmarin
3 msk paprikapulver
6 burkar krossade tomater (400-500 g)
3 burkar kidneybönar (400 g)
Salt och peppar
Hackad persilja
Gör så här:
Potatis och paprika skärs i bitar, hacka lök. Fräs i olja i en stor kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärningar, kryddor och krossade tomater. Koka i cirka 10 minuter. Tillsätt bönor och koka i ytterligare cirka 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och hackad persilja. Servera gärna med bröd och crème fraîche vid sidan om.
Vill ni också dela ett sopprecept med resten av orienterings-Sverige?
I satsningen "Månadens Soppa” hyllar vi på Svensk Orientering den fina traditionen att samlas kring en soppa i klubbstugan efter träningen. Att äta soppa tillsammans är mer än bara ett sätt att fylla på med energi – det skapar en känsla av gemenskap, där både stora och små prestationer kan diskuteras över en värmande måltid.
Skicka in ett sopprecept ni brukar laga med bild och berätta kort om er förening och er tradition kring soppa efter träning. Mejla bidraget till: jenny.sunding@fuzepr.se.