Max Peter Bejmer bäddade för en spännande jaktstart i morgon med dagens seger på Swedish League.

Bild: Johan Trygg

21.09.2024

Max Peter Bejmers höstform håller i sig

Orientering
IFK Göteborgs Max Peter Bejmer visade att SM-formen håller i sig när han i dag vann Swedish Leagues medeldistans en minut och 16 sekunder före Gustav Bergman. Kampen om totalsegern står mellan de två på jaktstarten i morgon. ”Det blir nervöst och hårt i morgon men det ser jag fram emot”, säger Bejmer.

Max Peter Bejmer var beredd på vad som väntade i Gyllbergen i dag – och hanterade det perfekt.

– Jag är jättenöjd med loppet. Jag hade ju hört att det skulle var tunglöpt här och att Emil (banläggaren Svensk) skulle bjuda på en riktigt tuff bana – och det fick man, säger Bejmer och fortsätter:

– Jag missade i princip ingenting och kämpade hela vägen.

Bejmer har visat fin form i höst med seger på SM långdistans. Formen fanns redan på EM men då stämplade han fel.

– På EM fick jag i alla fall kvitto på formen och att träningen varit bra. Grymt kul att gå in med den här formen mot världscupen nästa vecka.

Tankar inför jaktstarten i morgon?
– Det ska bli intressant. Vi får se hur avståndet till Gustav blir efter att poängberäkningen är klar. Det blir nervöst och hårt i morgon men det ser jag fram emot, säger Bejmer.

Och när den uträkningen nu är klar så står det klart att Gustav Bergman går ut endast åtta sekunder före Max Peter Bejmer på jaktstarten.

Bergman var lite besviken att han förlorade tid mot Bejmer på dagens lopp.

– Jag är inte helt hundra nöjd. Det var ingen katastrof men jag är lite besviken ändå. Framförallt var det en bom på 30-40 sekunder och på andra halvan, när jag kom ikapp Anton (Johansson) så tappade jag koncentrationen lite och sprang och hetsade och det blev några tiosekundersmissar.

– Jag hade nog kunnat matcha max om jag gått rent. Det hade varit skönt med tanke på totalen. Nu är han väldigt nära.

Trea i loppet blev Isac von Krusenstierna. Han var dryga tre och en halv minut bakom Bejmer och sju sekunder före Anton Johansson på fjärde plats.

Här finns startlista för söndagens jaktstart.

Resultat
2024-09-21 Swedish League, #10, medel (WRE) + Tuna Ting, lång

M21, 5 575 m: 1) Max Peter Bejmer, IFK Göteborg Orientering, 33.32, 2) Gustav Bergman, OK Ravinen, +1.16, 3) Isac von Krusenstierna, OK Kåre, +3.34, 4) Anton Johansson, OK Orion, +3.41, 5) Ruslan Glebov, Turun Metsänkävijät, +4.04, 6) Simon Imark, Tullinge SK, +4.13, 7) Jonas Egger, Göteborg-Majorna OK, +4.22, 8) Viktor Larsson, Hagaby GoIF Örebro, +4.45, 9) Simon Hector, Snättringe SK, +5.00, 10) Erik Hannrup, IFK Umeå, +5.20.

Komplett resultat

Bildtext toppbild: Max Peter Bejmer bäddade för en spännande jaktstart i morgon med dagens seger på Swedish League. Bild: Johan Trygg.

 

RELATERADE NYHETER

240926 Världscup Långdistans Hugo Mattsson 5420
Stark svensk insats av herrarna på världscupen - Martin Regborn tvåa
240926 VC Tove Teromarjamäki
Alexandersson överlägsen segrare på världscup långdistansen
240925 Collage 1
Tufft utgångsläge för svensk seger i totala världscupen
Fler nyheter