28.09.2024

Max Peter Bejmer trea i medeldistansen i världscupavslutningen

Orientering
Det blev jämnt och tajt på herrsidan där Max Peter Bejmer blev bästa svensk när han sprang in en tredjeplats. Det blev en fin svensk dag även på herrsidan då, precis som på damsidan, fyra svenska löpare sprang in som topp tio.

Det var hård kamp om placeringarna på herrsidan och en utmanande bana gjorde det extra spännande. Max Peter Bejmer blev till slut bästa svensk. Han gör en stark avslutning på loppet och tar hem tredjeplatsen.

– Riktigt skönt, trots att jag gjorde en bom på sjunde kontrollen. Det är lätt att man stressar till det efter det och att loppet är förstört, så jag är nöjd att jag tar mig samman och gör allt vad jag kan från sjuan in i mål. Det var riktigt skönt, säger Max Peter Bejmer och fortsätter.

 – Jag var nervös innan start, sedan var inledningen lätt utför i stenig terräng, med spagettiben kändes det inte helt optimalt, men jag fick i alla fall de tre första kontrollerna och kunde jobba på uppför och då släppte det.

Vann gjorde norske Eirik Langedal Breivik och även andraplatsen knep en norsk, Kasper Harlem Fosser. Viktor Svensk blev näst bästa svensk på en femteplats, bara två sekunder efter finska löparen Eetu Savolainen. Ett sent misstag blev kostsamt för Viktor Svensk.  

– Det blev några fula ord i skogen när jag insåg att jag var på fel sida grönområdet och branten, jag kände hur alla sprang ifrån mig, det är surt men jag får ändå vara nöjd. Det är ett stort steg uppåt mot i torsdags, säger Viktor Svensk.

Övriga svenskar som kom topp tio var Gustav Bergman och Albin Ridefelt. 

Martin Regborn blev idag 12:a och därmed står det klart att han kommer tvåa i den totala världscupsställningen. Emil Svensk, 11:a idag, blev fyra i den totala världscupen. 

Resultat topp tio:

1, Eirik Langedal Breivik, Norge, 29:17 

2, Kasper Harlem Fosser, Norge, +29

3, Max Peter Bejmer, +1:13

4, Eetu Savolainen, Finland, +1:30

5, Viktor Svensk, +1:32

6, Jannis Bonek, Österrike, +1:42

7, Gustav Bergman, +1:58

8, Joey Hadorn, Schweiz, +2:09

9, Albin Ridefelt, +2:10

10, Olli Ojanaho, Finland, +2:11

Se alla resultat här

Bilder från medeldistansen finns att ladda ned här. (Fria att använda, ange källa: Svensk Orientering)

RELATERADE NYHETER

Bild Annonsera I TP25
Dags att annonsera i Tävlingsprogrammet 2025
Viktor Svensk tar steget in i A-landslaget efter en stark säsong 2024. Här springer han ensam i täten på världscupstafetten i Finland.
Starkt svenskt landslag uttaget inför 2025
Hittahem Sätra 15Maj2024 Teromarjamäki 105
Sista chansen att söka bidragsstöd inom Omstarten
Fler nyheter