Svensk Orientering logotyp
10.09.2014

Inför finalen av Svenska Cupen MTB-O 2014

Mountainbikeorientering
På söndag avgörs den 9:e och sista deltävlingen av Svenska Cupen MTB-O 2014 vid Lugnets skidstadion i Falun. Tävlingen kommer att avgöras på en långdistans med masstart vilket ökar på spänningen ytterligare.

Osäkra cupsegrare

Inför finalen är det kamp om cupsegern i två av de fyra klasserna. I damseniorklassen leder världsmästarinnan Cecilia Thomasson knappt med 20 poäng före Ingrid Stengård från Finland. Ingrid har dock chansen att genom en seger ta sig förbi Cecilia i cupen så där blir det en hård strid om att vara först över mållinjen. I herrjuniorklassen är det ännu jämnare, Sebastian Svärd leder med endast 5 poäng före Filip Bergström. Pontus Kullin Alfredsson har redan säkrat tredjeplatsen. Här kommer även Oskar Sandberg som nyligen blev juniorvärldsmästare att vara med och slåss om cuppoängen i finalen för att försöka klättra i slutresultatlistan från hans nuvarande 7:e plats.

Totalsegrar klara - prestigkamper viktiga

I herrseniorklassen har redan Rickard Olsson säkrat totalsegern före Anders Frisk, här blir det nog ändå en hel del prestige om att försöka ta en delseger i det avslutande masstartsloppet. Kampen om den sista pallplatsen för seniorerna ser ut att stå mellan Marcus Jansson och Linus Mood. I damjuniorklassen har den nyblivna juniorvärldsmästarinnan Kajsa Engström redan sedan tidigare full pott i cupen och en ointaglig ledning. Här får de andra tjejerna kämpa om de andra pallplatserna istället, bäst till för det ligger Rebecka Hylander och Katarina Hammas.

RELATERADE NYHETER

Krister Ring @krphotosweden
Gustafsson och Wehlin vann långdistansen i MTBO SM
Krister Ring @krphotosweden
Gabriella Gustafsson och Miika Nurmi sprintvinnare i MTBO SM
Marcus Wadell är tävlingsledare och Anders Thomasson är banläggare när Ulricehamns OK arrangerar SM i mountainbikeorientering 10-12 maj.
SM i MTBO i Ulricehamn 10-12 maj ”utslagsgivande och cykelvänliga tävlingar”
Fler nyheter