Hanna Lundberg vann i överlägsen stil i vildmarksterrängen i Gyllbergen utanför Borlänge.

Bild: Johan Trygg

21.09.2024

Hanna Lundberg överlägsen i Swedish League

Orientering
Med en segermarginal på två minuter och 47 sekunder tog Hanna Lundberg hem segern på säsongens näst sista deltävling i Swedish League. I morgon går hon ut först i jaktstarten. ”Det var ett jättebra lopp”, säger Lundberg.

Hanna Lundberg visade både fin fysisk och orienteringsteknisk form när hon krossade motståndet på medeldistansen i Gyllbergen.

Med stort leende på läpparna berättar Hanna om loppet:

– Det var ett jättebra lopp. Jag trivs i den här typen av terräng och det var en kul och varierande bana. Det var också tufft där ute och det passade mig i dag.

Var det ett mer eller mindre perfekt lopp?
– Det skulle jag absolut säga. Men på medeldistans ligger man alltid och pushar på när gränsen så det blir någon minikrok här och där men överlag var det ett väldigt bra lopp.

Tankar inför jaktstarten där du går ut först?
– Jag har inte tänkt så mycket på det än men det blir spännande. Jag kommer vara dunderjagad men jag ska ut och göra mitt bästa och sätta tekniken så får vi se hur långt det räcker.

Ser du också dagens lopp som ett bra kvitto inför världscupen i Finland om en vecka?
– Jo, men absolut. Jag har känt mig i bra grundform och nu gäller det att sätta tekniken och jobba med de bitarna.

Karolin Ohlsson var klart distanserad av Lundberg men ändå nöjd med sin insats som tvåa

– Det här var jättekul! Rolig orientering men tufft. Vi stockholmare är lite bortskämda med att det är hårt på backen, säger Ohlsson.

Hur var din orientering i dag?
– Jag tycker gjorde det väldigt bra men det blev en liten sväng på elvan där jag la lite tid. Totalt kanske det blev en minut. Men Hanna är bättre fysiskt än mig i den här terrängen

– Jag är ändå bra på jaktstart så jag känner mig inte orolig för det fysiska i morgon. Jag ska försöka att hålla ihop det, allt kan hända. Jag är svintaggad, säger ”Karro”.

Eksjö SOK:s Fanny Sundblad gjorde en fin insats som trea, halvminuten bakom Ohlsson. Sedan följde OK Linnés norska Kristin Melby Jacobsen, Hilda Holmqvist Johansson, IKHP och Falköpings Alva Sonesson som var i delad ledning med Hanna Lundberg i Swedish League innan dagens lopp.

På söndagens jaktstart går Hanna Lundberg ut 1.24 före Karolin Ohlsson och ytterligare en minut före Alva Sonesson.

Här finns startlista för söndagens jaktstart.

Topptrion i damklassen flankerade av Stora Tuna OK:s kulla och mas. Från vänster: Tilda Östberg, Karolin Ohlsson, Hanna Lundberg, Fanny Sundblad och Henrik Johannesson. Bild: Johan Trygg.Topptrion i damklassen flankerade av Stora Tuna OK:s kulla och mas. Från vänster: Tilda Östberg, Karolin Ohlsson, Hanna Lundberg, Fanny Sundblad och Henrik Johannesson. Bild: Johan Trygg.

Resultat
2024-09-21 Swedish League, #10, medel (WRE) + Tuna Ting, lång

W21, 4 125 m: 1) Hanna Lundberg, OK Renen, 30.27, 2) Karolin Ohlsson, Järla Orientering, +2.47, 3) Fanny Sundblad, Eksjö SOK, +3.17, 4) Kristin Melby Jacobsen, OK Linné, +3.24, 5) Hilda Holmqvist Johansson, IKHP Huskvarna, +4.10, 6) Alva Sonesson, Falköpings AIK OK, +4.13, 7) Erika Källvik Leufvén, IFK Göteborg Orientering, +4.14, 8) Frida Vikström, Sundsvalls OK, +4.32, 9) Susen Lösch, OK Linné, +4.52, 10) Alva Svensk, Göteborg-Majorna OK, +4.58.

Komplett resultat

Bildtext toppbild. Hanna Lundberg vann i överlägsen stil i vildmarksterrängen i Gyllbergen utanför Borlänge. Bild: Johan Trygg.

 

RELATERADE NYHETER

240926 Världscup Långdistans Hugo Mattsson 5420
Stark svensk insats av herrarna på världscupen - Martin Regborn tvåa
240926 VC Tove Teromarjamäki
Alexandersson överlägsen segrare på världscup långdistansen
240925 Collage 1
Tufft utgångsläge för svensk seger i totala världscupen
Fler nyheter