Gustav Bergman springer i mål som segrare i Swedish League för nionde gången. I bakgrunden skymtar tvåan Max Peter Bejmer.

Bild: Johan Trygg

22.09.2024

Gustav Bergman avgjorde till nionde Swedish League-segern

Orientering
Det var en stenhård kamp från start till mål mellan Gustav Bergman och Max Peter Bejmer om seger i Swedish League 2024. Bergman var starkast på slutet och säkrade sin nionde totalseger. ”Det var hård kamp hela vägen”, säger Bergman som korsade mållinjen fem sekunder före Bejmer.

Allt handlade om Bergman och Bejmer på jaktstarten där Gustav hade ynka åtta sekunders ledning ut från start.

– Det var hård kamp hela vägen och vi har varit tillsammans hela tiden. Det har gått i vågor vem som var starkast. Max hade en riktigt bra period när vid sprungit 50-60 minuter. Jag märkte att han gick för det, berättar Bergman och fortsätter:

– Min plan var att gå riktigt hårt i utförsbacken mot näst sista. Så det gällde att hålla ryggen innan det.

Kan du berätta om avgörandet?
– Jag fick till det bra. Det var full spätta ner för sluttningen och jag hade inte riktigt koll på kartan utan körde på kartminne hela vägen. Men jag märkte att jag fick lucka när det var lite stenigt. Det var skönt för jag ville inte Max med mig på stiglöpningen på slutet.

Det var en besviken Max Peter Bejmer som sprang över mållinjen strax bakom vinnaren.

– Man är lite förbannad så här direkt efter men det var en bra kamp hela vägen. När Gustav fick kontrollen innan det var stenigt utför så vet jag ju att han är riktigt bra. Jag kunde inte sätta emot det tempot även om det kändes rätt bra fysiskt hela vägen, berättar Bejmer.

I kampen om tredjeplatsen var Simon Imark lite starkare än Simon Hector och var 49 sekunder före i mål. Axel Granqvist tog femteplatsen knappt en och en halv minut före Jerker Lysell.
Topptrions vägval. Gustav Bergman (blå), Max Peter Bejmer (röd) och Simon Imark (grön).

Resultat
2024-09-22 Swedish League, #11, jaktstartsfinal, förkortad lång + Tuna Ting, medel

H21 Elit, 12 275 m: 1) Gustav Bergman, OK Ravinen, 1.13.34, 2) Max Peter Bejmer, IFK Göteborg Orientering, +0.05, 3) Simon Imark, Tullinge SK, +9.25, 4) Simon Hector, Snättringe SK, +10.14, 5) Axel Granqvist, OK Ravinen, +15.15, 6) Jerker Lysell, Hagaby GoIF Örebro, +16.40, 7) Valter Pettersson, OK Tisaren, +17.02, 8) Erik Herne, OK Ravinen, +18.54, 9) Jesper Sjöblom, Södertälje-Nykvarn OF, +18.59, 10) Emil Ljungemyr, OK Kolmården, +19.02.

Komplett resultat

Bildtext toppbild: Gustav Bergman springer i mål som segrare i Swedish League för nionde gången. I bakgrunden skymtar tvåan Max Peter Bejmer. Bild: Johan Trygg.

 

RELATERADE NYHETER

240926 Världscup Långdistans Hugo Mattsson 5420
Stark svensk insats av herrarna på världscupen - Martin Regborn tvåa
240926 VC Tove Teromarjamäki
Alexandersson överlägsen segrare på världscup långdistansen
240925 Collage 1
Tufft utgångsläge för svensk seger i totala världscupen
Fler nyheter