30.09.2024

Brons i stafetten på JEC

Orientering
Det blev ett brons när Junior European Cup (JEC) avslutades under söndagen. Det var andralaget på herrsidan för Sverige som stod för en fin och stabil laginsats rakt igenom. Laget bestod av Axel Bratt, Edvin Forsberg och Ola Leire.

Det bjöds på intensiv orientering och flera utmanande kontroller i den kontinentala terrängen när stafetten avgjordes i JEC i Österrike. Terrängen var något flackare än tidigare dagar och på vissa ställen lite mer diffus.  

– Det var ett bra tekniskt lopp och jag kände mig ganska stark. Riktigt roligt att springa stafett med killarna idag och en bra laginsats. Jag är nöjd med helgen och har ett väldigt bra orienteringsflyt nu även om jag känner mig lite ovan vid terrängtypen, säger Ola Leire. 

Förstalaget med Svante Selin, Hannes Mogensen och Wilmer Selin var med långt framme hela stafetten men det blev tyvärr en miss i slutet på sistasträckan där de tappade medaljkampen. De slutade på en inofficiell femte plats då bara ett lag per nation räknas.

I damstafetten inleddes starkt med Sverige lag 1 och 2 in i tätklungan där Freja Hjerne växlade först efter den första sträckan. Sverige 1 var med i medaljkampen långt in på tredje sträckan men det blev tyvärr en större bom på slutet och Sverige 1 slutade femma. Sverige lag 3 blev inofficiellt sjua och Sverige lag 2 åtta.

– Vi summerar en bra helg, många fina prestationer, härlig social gemenskap och framför allt många nyttiga erfarenheter och lärdomar både tekniskt, fysiskt och mentalt för juniorerna att ta med i sin fortsatta satsning, säger Emma Martner, förbundskapten på juniorsidan.


Sverige lag 1, herr:
Svante Selin
Hannes Mogensen
Wilmer Selin

Sverige lag 2, herr: 
Axel Bratt
Edvin Forsberg 
Ola Leire

Sverige lag 3, herr: 
Emil Ling
Edvin Johansson
Anton Jonsson

Sverige lag 1, dam: 
Freja Hjerne
Ida Bengtsson
Alma Svennerud

Sverige lag 2, dam: 
Tuva Östangård
Tilia Olsson
Tuva Sirviö

Sverige lag 3, dam: 
Elsa Kaipe
Tova Rangert
Emma Emilsson

Sverige lag 4, dam: 
Izabella Ljungberg
Signe Eskilsson
Filippa Hjerne






RELATERADE NYHETER

Bild Annonsera I TP25
Dags att annonsera i Tävlingsprogrammet 2025
Viktor Svensk tar steget in i A-landslaget efter en stark säsong 2024. Här springer han ensam i täten på världscupstafetten i Finland.
Starkt svenskt landslag uttaget inför 2025
Hittahem Sätra 15Maj2024 Teromarjamäki 105
Sista chansen att söka bidragsstöd inom Omstarten
Fler nyheter