Bild: Hugo Mattsson

28.09.2024

Ännu en strålande dag på JEC med flera imponerande prestationer

Orientering
Det svenska juniorlandslaget glänste under dagens tävlingar på Junior European Cup (JEC), där flera löpare visade upp strålande form i den tuffa, kuperade terrängen. Med både segrar och pallplatser ligger nu Sverige på en andraplats i lagtävlingen och imorgon väntar stafett där Sverige siktar mot nya höjder.

Det blev en minnesvärd dag för de svenska orienteringsjuniorerna på Junior European Cup (JEC), där många levererade starka insatser i utmanande terräng. Medeldistansen bjöd på rejäl kupering och varierad framkomlighet, vilket ställde höga krav på både teknik och uthållighet.

Wilmer, som haft en lång frånvaro på grund av sjukdom, visade återigen sin kapacitet. Inkommen som reserv gjorde han ett närmast prickfritt lopp och var mycket nöjd med sin prestation, vilket resulterade i en imponerande andraplats i H20-klassen en minut och 15 sekunder efter segraren Jan Strycek. Det blev dessutom en stark laginsats med fyra svenska killar bland de tio bästa i klassen M20.
Tuva Silvio, Freja Hjerne och Wilmer SelinTuva Silvio, Freja Hjerne och Wilmer Selin från dagens tävlingar Bild: Emma Martner

Alma Svennerud tog hem en överlägsen seger i W20-klassen, trots en något skakig start.

- Jag inledde med en större bom på första kontrollen och blev stressad, men genomförde loppet bra därifrån, sa Alma efter sin seger.

Hennes fokuserade insats gav henne en klar vinst med god marginal då hon vann med 1 minut och 47 sekunder. Tova Rangert levererade ett starkt tekniskt lopp och slutade åtta i D20, med bara små marginaler till pallen.

I W18 följde Freja Hjerne upp gårdagens seger med en andraplats och summerade sitt lopp som "några små misstag, men överlag en bra insats". Tuva Sirviö gjorde ett stabilt lopp och slutade sexa i D18

Ola Leire följde upp sin podiumplats från gårdagen med en stark femteplats i klassen Men 20.

Imorgon väntar stafett, där de svenska lagen är redo att ge sitt bästa. Med starka prestationer bakom sig och en härlig lagkänsla siktar Sverige mot toppresultat.