Solna OK första vinnare av Årets Poängplockare vid Ungdomsseriefinalen 2024

Bild: Per Forsberg

07.10.2024

Snättringe i topp - Solna och Mälarö sticker upp och plockar poäng

Orientering
Söndagens final i Ungdomsserien blev den tredje segern i rad för Snättringe SK. Men i de nyinstiftade priskategorierna plockade Solna OK hem segern för flest poäng per start över året och Mälarö blev årets uppstickare med sin 153-procentiga ökning i antal starter jämfört med 2023.
I strålande höstväder satte Söders Tyresö med sitt finalarrangemang punkt för årets ungdomsserie med arena vid Tyresö skola. Segrade gjorde Snättringe SK för tredje året i rad med Tullinge som tvåa och Järla som trea. När alla deltagare tagit sig i mål var det sju klubbar som fick defilera in i målfållan. Förutom de på prispallen var det fyran Sundbyberg och femman Järfälla som i målet fick ta emot diplom och prispengar av Skogskarlarnas prisutdelare Leif Gunnar Pettersson. Dessutom fick de sällskap av pristagarna i Stockholms OF nyinstiftade priskategorier Årets Uppstickare samt Årets Poängplockare. Uppstickarna blev Mälarö som gentemot förra årets Ungdomsserie gjort 53 % fler starter i år. De som plockat flest poäng per start i årets serie blev däremot Solna OK.

Stockholms OF gratulerar alla deltagare till fina insatser under 2024, då vi dock kan notera en tydlig nedgång i antalet startande jämfört med 2023. Vi hoppas såklart att vi kan vända den trenden och få fler ut på tävling under nästa år.

Slutställning Ungdomsserien 2024
Ungdomsseriefinalen i bilder

RELATERADE NYHETER

Konventet
StOF-konventet den 9 november
Svensk Orientering logotyp
StOF bjuder in till banläggarutbildningar
Starten
Sthlm Elitpris avgjord
Fler nyheter