05.09.2024

Ungdoms SM i Härnösand

Orientering
Skånes Ungdomskommitté fortsätter sin tradition att ordna välorganiserade resor och denhär gången bar det av till Ungdoms-SM, som i år hölls i Härnösand. Resan inkluderade buss, mat och boende för de deltagande löparna. För att säkerställa bästa möjliga förberedelser hade löparna dessutom varit på träningsläger på samma plats två veckor innan tävlingarna. Under lägret fick löparna bland annat ta del av en inspirerande föreläsning av orienteringsstjärnan Hanna Lundberg. Dessa förberedelser visade sig vara av stor betydelse för de skånska framgångarna i tävlingarna.

Truppen från Skåne bestod av 22 löpare i klasserna D15, D16, H15 och H16. På fredagens sprinttävling briljerade Felicia Person och Elsa Ehrenborg, som tog guld respektive silver i D16-klassen.

Felicia fortsatte att dominera även under lördagens långdistans och tog hem sitt andra guld för helgen precis som hon gjorde året innan på USM i Karlskrona.

Bland killarna imponerade Atle Kulstad och Isak Gustafsson, som båda var nära medalj och slutade på en fin 5:e plats i H16 respektive 4:e plats i H15.

På söndagens avslutande distriktsstafett ställde Skåne upp med 5 lag. Det gick bäst för Skånes lag 1, där Felicia Person sprang första sträckan och satte laget i ledning. Följt av Isak Gustafsson, Signe Davidsson och Atle Kulstad som gjorde stabila insatser och slutade på en imponerande 10:e plats av de 78 startande lagen.

10:a Skånes OF 1