16.09.2024

DM i Precisionsorientering

Precisionsorientering
I helgen arrangerades DM i precisionsorientering (PreO) i Lönsboda med totalt 54 deltagare. Tävlingen bjöd på kluriga och utmanande kontroller, och ingen lyckades lösa samtliga. Niklas Nilsson från Härlövs IF stod dock som segrare i Pre-O A-klassen efter att ha varit ensam om att ha hela 23 rätt av 25 möjliga. På andra plats kom Niklas Edvardsson, och tredjeplatsen gick till den tidigare svenske mästaren Håkan Gunnarsson.

I klassen PreO B för 16-åringar blev Elsa Ehrenborg från Lunds OK segrare. Efter att tre tävlande hade alla rätt längs banan, avgjordes tävlingen i den utslagsgivande tidskontrollen. Elsa imponerade genom att lösa uppgifterna på endast 11 sekunder och säkrade därmed segern. Albert Paulsson kom på andra plats och Signe Hartman på tredje.

I PreO C-klassen för 12-åringar tog Ludvig Ehrenborg hem guldet, följt av Theodor Hultqvist på andra plats och Nils Eriksson som trea.

Kartorna som användes var framställda speciellt för tävlingen, en skogskarta ritad enligt sprintnorm, utskrivna i skalan 1:3000.

På förmiddagen i samband med precisionsorienteringen arrangerades även en vanlig orienteringstävling för de som ville kombinera båda grenarna. Arrangören OK Gynge, skötte båda evenemangen på ett utmärkt sätt. Markan var populär bland deltagarna, där de belgiska våfflorna var en stor hit.

Vädret kunde inte ha varit bättre. Deltagarna njöt av solens värme och satt i grässlänten ner mot Hjärtasjön medan de väntade på sin starttid, vilket gjorde dagen både minnesvärd och trevlig för alla inblandade.