Utbildningsdag är planerad till fredagen den 26:e augusti (undantag kartritarutbildningen och kartkontrollantutbildningen som kör två dagar, se nedan). Preliminärt startar utbildningarna kl 10 så att du som bor relativt nära hinner ta dig till Strömstad på morgonen, om du inte avser vara med som publik på torsdagens VM-tävling i långdistans och själv springa publiktävlingen.
Utbildningsprogram
Ambitionen är att erbjuda följande utbildningar under en heldag i eller i närheten av Strömstad:
- Tävlingsledare och tävlingskontrollant, steg 1
Går igenom ett arrangemang från planering och genomförande till utvärdering och förbättring. Teori blandas med praktik och exempel. Gott om tid ges för diskussioner.
Utbildningen vänder sig till dig som skulle vilja prova på att vara tävlingsledare eller tävlingskontrollant på en nationell tävling eller distriktstävling. Den vänder sig också till dig som önskar utbilda på distriktsnivå. - Banläggare och bankontrollant, steg 1
Utgår från den nya banläggarboken som släpps under hösten. Teori blandas med praktik och exempel. Gott om tid ges för diskussioner.
Utbildningen vänder sig till dig som skulle vilja prova på att vara banläggare eller bankontrollant på en nationell tävling eller distriktstävling. Den vänder sig också till dig som önskar utbilda på distriktsnivå. - Tävlingsadministratör, steg 1
Går igenom en tävling från planering och genomförande till utvärdering och förbättring. Teori blandas med praktik och exempel. Gott om tid ges för diskussioner.
Utbildningen vänder sig till dig som vill lära dig mer om tekniken bakom en nationell tävling eller distriktstävling. Den vänder sig också till dig som önskar utbilda på distriktsnivå. - Allmän funktionärsutbildning
Går igenom regelverk och stöddokument på ett mer lättsamt och inspirerande sätt. Teori blandas med praktik och exempel. Gott om tid ges för diskussioner.
Utbildningen vänder sig till dig som vill lära dig mer om vad som är viktigt att tänka på som funktionär och varför våra tävlingar ser ut som de gör. Den vänder sig också till dig som önskar utbilda på distriktsnivå. - Kartritare, introduktions- och inspirationskurs (onsdag 24/8 och halvdag fredag 26/8)
Går igenom en tävling från planering och genomförande till utvärdering och förbättring. Teori blandas med praktik och exempel. Gott om tid ges för diskussioner.
Utbildningen vänder sig till dig som skulle vilja prova på kartritning eller som har reviderat delar av klubbens kartor och önskar att utveckla sin kartritning ytterligare.
På fredag eftermiddag, kl 13-17, rekommenderas det att delta i ICOM – International conference on mapping – vilken anordnas av IOF. - Kartkontrollant (onsdag 24/8 och halvdag fredag 26/8)
Går igenom kartnorm- respektive sprintnorm, rapportformulär, utbildning mot tävlingar inom nivå 3 och 4, utbildning i att vara kartkontrollant, teknisk kartkontroll mm. Det görs två fältbesök där bedömningsnivåer vid kartkontrollen diskuteras. Beroende på intresse delas kursen upp i två grupper, en för skogskontroll och en för sprintkontroll, men innehåller flera gemensamma delar.
Utbildningen vänder sig till kommande kartkontrollanter på tävlingar inom nivå 1 under perioden 2017-2019. Den vänder sig också till dig som önskar utbilda på distriktsnivå. I mån av plats är respektive kurs öppen för övriga.
På fredag eftermiddag, kl 13-17, rekommenderas det att delta i ICOM – International conference on mapping – vilken anordnas av IOF.
Anmälan och kostnad
Anmälan öppnas i sommar. I samband med att anmälan öppnas ges information om kostnad (kommer att vara subventionerad av SOFT). Det kommer också att ges information om möjligheten att söka SISU-pengar för utbildningarna för klubben.
För kartkontrollantutbildningen faktureras distriktet i efterhand, förutsatt att du blivit godkänd av distriktet att delta på utbildningen.
Frågor
Frågor besvaras av Niklas Wrane via niklas.wrane@orientering.se