Svensk Orientering logotyp
28.05.2016

Två guld, ett silver och ett brons i PreO

Precisionsorientering
Storartad sista dag på årets ETOC då PreO:s andra dag avslutades i Vapenna. Segrare och guldmedaljörer blev Stig Gerdtman i öppna klassen och Ola Jansson i paralympic-klassen. Båda ledde redan efter första dagen och var kalla och behöll ledningen genom säkra lopp.

I paralympic-klassen tog gårdagens trea, Michael Johansson ett steg upp genom ett mycket bra lopp andra dagen och slutade därmed på silverplats. I öppna klassen behöll Jens Andersson sin tredje plats från gårdagen och blev bronsmedaljör. Silverplatsen togs av Marin Jullum som därmed avancerade från fjärde plats och puttade ned Jari Turto i resultatlistan.

Större delen av loppet avgjordes i ett gammalt kalkbrott med 24 kontroller och två tidkontroller. Dels var det många kontroller på botten av kalkbrottet med små formationer och varierande grön- och gulområden. Flest kontroller var det dock bland de stora och imponerande branterna som krävde stor skicklighet att lösa.

RELATERADE NYHETER

En kontroll från VM-stafetten
Truppen till PreO-EM i Finland 9-12 maj
Söndagens tävling vid ett gammalt kalkbrott, där de tävlande fick gå uppe på kanten och spana ner mot höjdformationerna och skärmarna nedanför.
Säsongen i PreO är äntligen igång
Foto från PreO stafett SM 2023
PreO Dag-SM och Tempo-SM i Norge 2024
Fler nyheter