Svensk Orientering logotyp
10.08.2018

Stafettguld till Sverige

Precisionsorientering
Även den sista dagen av VM i precisionsorientering bjöd på svensk medalj. I den paralympiska klassen räckte det hela vägen till guld för det blågula gänget.

Under fredagen avslutades VM i precisionsorientering i Daugavpils med stafett. Och precis som under torsdagen var det i den paralympiska klassen som Sverige lyckades klart bäst.

Laget bestående av Inga Gunnarsson, Michael Johansson och Ola Jansson bärgade guldet. Tvåa kom Tjeckien och trea Ryssland.

I den öppna klassen drog Norge det längsta strået. Silver till värdnationen Lettland och brons till Finland. Sveriges lag bestående av Stig Gerdtman, Jens Andersson och Martin Fredholm slutade på 13:e plats.

Totalt under mästerskapet blev det fyra medaljer för Sverige. Utöver dagens stafettguld kammade Ola Jansson hem ytterligare ett guld i preo, där Michael Johansson tog silvret. Dessutom inleddes veckan med ett temposilver för Lennart Wahlgren.

Resultat, VM i precisionsorientering, stafetter
Öppna klassen
1) Norge 285 sek, 2) Lettland 319 s, 3) Finland 334 s ... 13) Sverige 516 s.
Paralympiska klassen
1) Sverige 453 s, 2) Tjeckien 483 s, Ryssland 645 s.

HÄR hittar ni samtliga resultat.

RELATERADE NYHETER

En kontroll från VM-stafetten
Truppen till PreO-EM i Finland 9-12 maj
Söndagens tävling vid ett gammalt kalkbrott, där de tävlande fick gå uppe på kanten och spana ner mot höjdformationerna och skärmarna nedanför.
Säsongen i PreO är äntligen igång
Foto från PreO stafett SM 2023
PreO Dag-SM och Tempo-SM i Norge 2024
Fler nyheter