Svensk Orientering logotyp
01.12.2014

Här börjar landslagsåret 2015

Orientering
Året lider mot sitt slut, men planeringen för nästa säsong är i full gång. Under tisdagen öppnar anmälan för första landslagslägret 2015. "Ett öppet läger i Skredsvik. Grundträning i bohuslänsk terräng”, säger förbundskapten Susanne Wiklund Björk.

Landslagsverksamheten 2015 startar inte helt otippat med ett läger på Västkusten. När det väl är dags för hemma-VM 2016 ska den svenska truppen vara bästis med den bohuslänska terrängen.

Det första lägret 2015 hålls den 28/1-1/2 i Skredsvik, en liten ort nordväst om Uddevalla, och det handlar om ett öppet landslagsläger för både juniorer och seniorer.

- Vi kommer att varva tuffa sparringpass med lugnare teknikpass där löparna delger varandra. Vi ska även fördjupa oss i teknisk analys, säger Susanne Wiklund Björk.

Under det fem dagar långa lägret kommer löparna också att utbildas i första hjälpen av Civilförsvarsförbundet och så kommer landslagsstjärnan Lena Eliasson att hålla en föreläsning om sina tidiga seniorår.

- Vi kommer att bo i Försvarsmaktens anläggning i Skredsvik. Det finns plats för 40 löpare och det kommer att bli en grym kickoff för 2015, säger Wiklund Björk.

Inbjudan med hela programmet

Anmälan

RELATERADE NYHETER

prispallen i M21E
Lundberg och Svensk starkast på medeldistansen
Starten i herrklassen på premiären av Stafettligan i Skåne.
Dags för Swedish League och Stafettligan i Kilsbergen
IMG 1247
Stora Tuna OK tar historisk dubbel på Tiomila
Fler nyheter