Svensk Orientering logotyp
09.08.2018

Guld och silver i paralympiska klassen

Precisionsorientering
Sverige tog dubbla medaljer i precisionsorienteringen. Detta när Ola Jansson vann den paralympiska klassen före Michael Johansson.

Svenskarna hade skaffat sig slagläge inför den andra dagen av pre-o:n. Och det blev en svensk kanondag. Framför allt i den paralympiska klassen där Ola Jansson vann på 58 poäng. Michael Johansson var tvåa. Dessutom tog Inga Gunnarsson en fin femteplats bara två poäng från bronset.

I den öppna klassen hade Stig Gerdtman lika många poäng som samtliga tre medaljörer, men missade medalj då han utnyttjat mer tid på tidskontrollerna.

I morgon avslutas VM i precisionsorientering i lettiska Daugavpils med stafett.

Pre-o, paralympisk klass: 1) Ola Jansson, Sverige, 58 poäng ( 114 sekunder), 2) Michael Johansson, do, 57 (100), 3) Svein Jakobsen, Norge, 56 (196).

Övriga svenska placeringar: 5) Inga Gunnarsson, 54 (318), 26) Rolf Karlsson, 42 (186).

Öppna klassen: 1) Jan Furucz, Slovakien, 61 poäng (30,5 sekunder), 2) Geir Myhr Oien, Norge, 61 (43), 3) Antti Rusanen, Finland, 61 (45,5), 4) Stig Gerdtman, 61 (115).

Övriga svenska placeringar: 7) William Rex, 60 (174,5), 13) Jens Andersson, 58 (51,5).

RELATERADE NYHETER

En kontroll från VM-stafetten
Truppen till PreO-EM i Finland 9-12 maj
Söndagens tävling vid ett gammalt kalkbrott, där de tävlande fick gå uppe på kanten och spana ner mot höjdformationerna och skärmarna nedanför.