Svensk Orientering logotyp
24.08.2016

Fina svenska placeringar på PreO 1 - nu väntar final

Precisionsorientering
Det blev många fina svenska placeringar på VM i PreO 1 som gick på vackra Saltö idag. Marit Wiksell ligger på andra plats, och nu väntar final på fredag. "Det har gått kanonbra", säger lagledaren Erik Lundkvist.

VM i precisionsorientering fortsatte idag med PreO 1. Tävlingen gick i naturreservatet på Saltö och banan var tuff med många höjdskillnader.

I den öppna klassen tog alla svenskar full pott poängmässigt, vilket innebär att man beräknar placering utifrån tid. Marit Wiksell, som igår tog hem VM-silvret i TempO, placerade sig på andra plats, bara en sekund efter Norge. Martin Fredholm blev trea.

I paralympic-klassen placerade sig Michael Johansson sig bäst och blev trea.

Erik Lundkvist är lagledare för svenskarna.

- Det har gått jättebra idag, att alla i den öppna klassen dessutom tog fulla poäng är kanon. Och jag är säker på att en del i paralympic-laget kommer att komma igen på fredag, säger Lundkvist och berättar att det var flera riktigt svåra kontroller på banan.

- Nu väntar final och de kommer att klara det bra,

Finalen går på fredag vid Tolvmanstegen och startar klocka 10.00.

Resultat:

Öppna klassen:

1) Martin Jullum, Norge, 15 sek, 2) Marit Wiksell, 16 sek, 3) Martin Fredholm, 19 sek.
Övriga svenska placeringar: 5) Stig Gerdtman, 25,5 sek, 8) Jens Andersson, 89 sek.
(Samtliga fick full poäng, 20).

Paralympic-klassen:

1) Pavel Shmatov, Ryssland, 20 poäng, 95 sek, 2) Vladislav Vovk, Ukraina, 18 poäng, 31 sek, 3) Michael Johansson, 18 poäng, 33,5 sek.
Övriga svenska placeringar: Rolf Karlsson, 16 poäng, 162 sek, Inga Gunnarsson, 15 poäng. 107,5 sek.

RELATERADE NYHETER

En kontroll från VM-stafetten
Truppen till PreO-EM i Finland 9-12 maj
Söndagens tävling vid ett gammalt kalkbrott, där de tävlande fick gå uppe på kanten och spana ner mot höjdformationerna och skärmarna nedanför.